«Vegvedlikehold» på Nordfjellstølen

«Vegvedlikehold» på Nordfjellstølen

I slutten av april godkjente Etnedal kommune søknaden fra brøyterne om «vegvedlikehold» av Brattbakken (også kalt Onsrudbakken) på Nordfjellstølen. Selv om ikke det ble nevnt i søknaden, er vedlikeholdet et forsøk på forberedelser til vinterbrøyting. Kommunen har mottatt over 60 protester på tiltaket, men har ikke tatt hensyn til dette. Vi presiserer at vedlikeholdet ikke kan utføres uten godkjennelse fra grunneierne (Brekke/Ødegaard). Se lenke til tillatelse fra kommunen nedenfor.

For noen dager siden omtalte Avisa Valdres saken. Brøyternes representant, Jan Andreas Brentebråten uttaler:

«Pådriverne er klar over at utbedringen kommer til å bli kostbar, men at den vil berøre nærmere 90 hytter som ligger ovenfor vinterparkeringsplassen, så det vil bli mange å fordele kostnadene på. Dermed vil utgiftene per hytte bli overkommelige»

Vi presiserer at det er et mindretall av hytteeierne på Nordfjellstølen som ønsker seg vinterbrøyting, vi mener også at estimatene som er gitt for utbedring av vegen er usikre. Det nevnes heller ikke at vinterbrøyting vil medføre avvikling av scootertjenesten. Det er flere hytter i feltet som ikke har veg frem til hytta, eierne av disse hyttene har vært avhengig av scooterspor for å komme seg på hytta vinterstid. Dersom det blir brøyting vil denne muligheten forsvinne, og skal de ha vei til hytta vil det medføre store kostnader for den enkelte hytteeier. Brentebråten har ikke noe som helst grunnlag til å uttale seg over hva som er overkommelig for de berørte hytteeierne.

Det er også interessant å se at Brentebråten «stusser» på uttalelsene fra Løypelaget sin leder, Jørgen Larsen om faren ved å kjøre løypemaskin i skrått terreng. Vi setter vår lit til at Løypelaget har mer kunnskap om dette enn Brentebråten.

Bildene nedenfor viser dagens skiløyper og foreslått brøyting.

Som tidligere kommunisert er det satt opp rettsmøte i saken onsdag 21. juni. Kampen om et bilfritt vinterlandskap og fortsatt skiløyper på Nordfjellstølen er på ingen måte over!

Stengt for kommentarer.