Jordskifteavgjørelse i brøytesaken

Jordskifteavgjørelse i brøytesaken

I dag fikk vi avgjørelsen fra jordskifteretten. Jordskifteretten skulle ta stilling til om bruksordning kunne fremmes, i tillegg skulle de ta stilling til midlertidig brøyting som var krevet av brøyterne.

Jordskifteavgjørelse vedrørende midlertidig brøyting: «Jordskifteretten finner det ikke hensiktsmessig å gi midlertidige regler som åpner for brøyting nord for vinterparkeringen. Jordskifteretten vil som Eidsivating lagmannsrett og Valdres tingrett (2020), forby brøyting fram til jordskifteretten har behandlet saken.»

Dette betyr at det er forbudt med brøyting inntil jordskifteretten har behandlet saken. 

Jordskifteavgjørelse vedrørende oppstart av bruksordning: «Jordskifteretten har kommet til at vilkårene for jordskifte er oppfylt og at saken tas opp til behandling.» 

«På grunn av konfliktnivået og kompleksiteten i saken, mener retten det er fornuftig at partene gis mulighet til å få overprøvd jordskifterettens vurderinger. Vurderingene knyttet til de materielle vilkårene er omfattende, vanskelige og er basert på rettens skjønnsmessige vurderinger. Retten mener det i denne saken vil være fornuftig å la partene eventuelt få overprøvd denne jordskifteavgjørelsen før videre arbeid fortsetter.»

Vi kommer tilbake med nye oppdateringer i denne saken.

Link til hele jordskifteavgjørelsen finner dere nedenfor. Jordskifterettens vurdering begynner på side 17. Partslistene er fjernet fra dokumentet.

Stengt for kommentarer.